Basistarief vertalingen

Voor vertalingen wordt altijd gerekend met een woordtarief. Dit wordt berekend over het aantal woorden in de brontekst en is dus van te voren bekend. Het aantal woorden wordt berekend over alle tekst die u vertaald wilt hebben, inclusief eventuele tabellen en figuren.

Photo by Kaboompics

Basistarieven correctie en redactie

LR TXT biedt twee soorten tarieven voor correctie en redactie:

  • Meestal wordt een uurtarief gebruikt. Daarbij maak ik van te voren een schatting van het benodigde aantal uren op basis van uw tekst. Na afloop bereken ik het werkelijke aantal uren door. Dit kan gunstig uitpakken als uw tekst niet zo veel werk nodig had, bij een bewerkelijker tekst betaalt u soms wat meer dan geschat. Het uurtarief voor correctie en redactie is gelijk. Voor redactie is uiteraard meer tijd nodig dan voor correctie.
  • Wilt u van te voren zeker weten hoeveel u betaalt, kies dan voor een woordtarief. Dit ligt voor redactie hoger dan voor correctie. Het aantal woorden wordt berekend over alle tekst die u bekeken wilt hebben, inclusief eventuele tabellen en figuren.

Bijzonderheden

Voor alle opdrachten geldt een minimum omvang van 25 euro. Voor spoedopdrachten kan een toeslag gevraagd worden. Anderzijds kan er bij grote of terugkerende opdrachten mogelijk een korting afgesproken worden. Ook controle van vertalingen of schrijfopdrachten kan ik uitvoeren tegen een af te stemmen tarief.

Bestanden

Voor correctie en redactie is een Word-bestand nodig. Vertalingen kunnen gedaan worden vanuit alle soorten Office-bestanden en in overleg ook voor andere soorten bestanden. Voor documenten in pdf-formaat of websites geldt een toeslag van 15%.

Meer weten?

Voor een prijsopgave voor uw opdracht kunt u uw tekst mailen naar info@LRtxt.nl.

Of lees eerst meer over hoe ik te werk ga bij vertalingen of correctie en redactie.